Table Setting

Scouts Zelzate Bouwt

Table Setting

Beeuwsaert Construct


Zoals aangegeven in de nieuwsbrief is Beeuwsaert Construct belast met de uitvoering van het casco gedeelte. Zij zorgen voor een water- en winddicht gebouw. De professionele manier van uitvoering en materialen maakt dat het bouwproject heel snel kan uitgevoerd worden.


Concept Plus


Concept Plus, bouwbedrijf uit Zelzate, is de laatste jaren een mooie sponsor van de jaarlijks weerkerende Katse Feesten. Zij engageren zich om kosteloos de dragende muren op te trekken binnen het gebouw. M.a.w. de muren in de polyvalente ruimte die zorgen voor de binnenafscheiding. Een mooie, gewaardeerde geste.

Table Setting

Table Setting

Verwarming Claeys


Voor de verwarming kozen we om samen te werken met Claeys uit Assenede. Specialisten in hun vak en met een hart voor de jeugdbeweging deden ze een mooi voorstel om ons lokaal te voorzien van de juiste verwarming. Er werd gekozen voor efficiënte en ecologisch lage temperatuur vloerverwarming op basis van een lucht/water warmtepomp.


Moervaartheem


Dankzij een tip van oud-leidster Hilde hebben we contact gelegd met Moervaartheem, woonzorgcentrum in Wachtebeke. Ook zij bouwden en verhuizen hun bewoners midden december naar de nieuwbouw. We gaan hier met enkele leiding/oudleiding een handje toesteken om deze verhuizing vlot te laten verlopen. Vervolgens mogen we met onze handige harry’s de nog bruikbare materialen van het oude blok uitbreken en monteren in ons nieuw lokaal. Wastafels, toiletten, meubilair, verlichting, etc. krijgen zo een tweede leven bij de jeugd. Een zeer fijne samenwerking en voor ons een mooi geschenk.

Table Setting

Table Setting

Architect Steven Baecke


Steven is al jarenlang een trouwe medewerker van de Katse Feesten. Los van dat slaagde hij er met Steven Van Vooren in om ons te overtuigen van hun concept van jeugdlokaal. Na enkele wijzigingen zijn we er rotsvast van overtuigd dat dit concept heel goed past bij datgeen wat we vanaf dag 1 voor ogen hadden.


CERA


“Solidaire, respectvolle samenleving, zonder drempels, en warme en zorgzame buurten voor iedereen” Ons project draagt bij aan deze ambitie van Cera. Zij hebben dan ook hun financiële ruggensteun verleend aan ons project.

Table Setting

Table Setting

JEZ!


We zijn geselecteerd als één van de 200 JEZ!-organisaties die meedoen aan de grootste goede doelen-actie voor jongerenorganisaties. En daar zijn we heel blij mee. Hiermee zouden we in het beste geval €12.500 mee kunnen ophalen. Laat ons hopen!


Gemeente Zelzate


De Gemeente Zelzate stelde eerder dit jaar een noodzakelijke renteloze lening van €250.000 ter beschikking. De laatste jaren hadden we daar al meermaals op de deur geklopt, mede doordat we uit alle belangrijke subsidiedossiers vielen vanuit Vlaams- of Federaal niveau. Dankzij deze renteloze lening was er zekerheid dat het bouwproject kon starten. Een belangrijke voorwaarde is dat de scouts ook zijn gebouwen zal verhuren en openstellen voor de buurt. De terugbetaling van de renteloze lening zal in 2024 starten over een periode van 20 jaar. De afbetaling zal gebeuren door inkomsten uit de Katse Feesten en verhuur van het gebouw.

Table Setting

Table Setting

GEERINCKX STIJN


Om budgettaire redenen niet gepland, maar na een initiatief van collega Stijn toch mogelijk geworden. Het oude eletriekkot verdwijnt en wordt vervangen door een voetpadkast. Zo komt er ook plaats vrij voor de pompputten en een extra parkeerplaats. Een mooie, gewaardeerde gift van Stijn aan onze jeugdbeweging.